Decizia companiei britanice vine pe fondul creșterii vânzărilor online și într-un moment în care mai multe firme precum hoteluri, companii aeriene, magazine de stradă au concediat zeci de mii de angajați pentru a reduce costurile.

„Ne așteptăm ca majoritatea acestor posturi permanente să fie ocupate de colegii care au aplicat pentru un job temporar, pe timpul pandemiei”, anunță compania, citată de Reuters. Zece mii dintre posturi sunt pentru persoane care vor lucra în depozite și vor pregăti comenzile pentru expediere către clienți, iar alte trei mii pentru șoferi.

Luna trecută, și reprezentanții Lidl și Aldi au precizat că vor crea o mie, respectiv 1.200 de locuri de muncă până la finalul anului. Un alt mare lanț de supermarketuri, Ahold Delhaize, care operează atât în SUA cât și în Europa, a anunțat la începutul lunii august că în al doilea trimestru al anului a angajat peste 45 de mii de persoane la nivel mondial.

Sursa: Reuters.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday