Mai exact, 4.076 de persoane internate în prezent în spitalele britanice au nevoie de ventilatoare mecanice pentru a putea respira, cel mai mare număr de la începutul pandemiei, potrivit bilanțului zilnic anunțat de autoritățile britanice. 

Guvernul a mai raportat și 1.348 de decese înregistrate în ultimele 24 de ore și un număr de 33.552 cazuri noi. De asemenea, de la începutul campaniei de vaccinare, au fost imunizate un număr de 5.861.351 de persoane, dintre care 468.617 au primit ambele doze necesare imunizării.

În primul val pandemic, cel mai mare număr de pacienți care au avut nevoie de ventilație mecanică a fost de 3.301, înregistrat pe 12 aprilie 2020.

În cadrul unei conferințe de presă susținută vineri de reprezentanții guvernului, Sir Patrick Vallance, consilierul științific al Cabinetului Johnson, a declarat: “Rata deceselor este îngrijorătoare și mi-e teamă că așa va rămâne în următoarea perioadă”.

În aceeași conferință, prim-ministrul Boris Johnson a spus că tulpina englezească de coronavirus, identificată pe teritoriul țării încă din luna septembrie, “ar putea fi mai letală; dovezile analizate până în prezent ne fac să credem acest lucru. Acest grad de mortalitate înseamnă o presiune în plus pentru sistemul sanitar de sănătate, deja aflat sub presiune”. 

Surse alternative: BBC, Sky News.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday