Parlamentul britanic a aprobat planurile de a face cel mai mare aeroport din Europa chiar mai mare, susținând ceea ce guvernul a descris drept cea mai importantă decizie de transport la nivelul unei generații.

Camera Comunelor a votat luni cu 415 de voturi pentru și 119 împotrivă, în favoarea construirii unei a treia piste a aeroportului Heathrow, după ore de dezbateri pe proiectul în valoare de 14 miliarde de lire (18,6 miliarde de dolari). Decizia vine după decenii de studii și argumente în legătură cu modul în care ar trebui să fie extinsă capacitatea aeroporturilor din sud-estul Angliei. În mod cert, decizia va fi contestată în instanță.

Primul ministru Theresa May consideră că proiectul va stimula creșterea economică și ar respecta angajamentul țării de a extinde comerțul internațional și legăturile de transport, pe măsură ce se pregătește să părăsească Uniunea Europeană.

Vecinii aeroportului și organizațiile de protecție a mediului se opun proiectului, în ceea ce privește mediul, zgomotul și motivele financiare. Prietenii Pământului spun că este “condamnabil din punct de vedere moral” și spun că aeroportul Heathrow va emana atât de mult carbon cât toată Portugalia.

 

 

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday