Emisiile de CO2 rezultate din procesul de obținere a berii vor fi captate și amestecate cu resturile de cartofi rămase după producerea chipsurilor. Combinația va fi lăsată la fermentat pentru a obținerea fertilizatorilor. Îngrășământul va fi răspândit pentru a îmbogăți solul în care sunt cultivați cartofii din următoarea recoltă. Compania de chipsuri Walkers, deținută de PepsiCo, anunță că în acest fel își va reduce amprenta de carbon cu până la 70%.

Walkers explică dublul beneficiu al combinării procesului de producție a chipsurilor și a berii: ”Pe de o parte, oprim să ajungă în atmosferă carbonul din fabricile de bere, pe de altă parte, nu mai generăm alte emisii când facem fertilizatori”.

Noua tehnică este dezvoltată în parteneriat cu startup-ul CCm, care a obținut o finanțare din partea guvernului Johnson. Deocamdată, fertilizatorul alternativ a fost testat la scară mică, dar Walkers a precizat că în 2021 îl va împrăștia peste tot câmpul fermei din Leicester, unde-și cultivă cartofii.

Compania din domeniul alimentației nu a încheiat încă vreun parteneriat cu nicio berărie, dar David Wilkinson, din partea PepsiCo, se gândește deja la extinderea lui: ”Acesta este doar începutul unei călătorii ambițioase. Suntem încântați să încercăm îngrășământul pe o scară mai mare de produse și să îi exploatăm la maximum potențialul”.

CCm mai testează un aparat care facilitează descompunerea resturilor biodegradabile în absența oxigenului. Cu ajutorul său, resturile rămase de la cartofi sunt transformate în gaz metan, care generează energia electrică necesară pentru fabricarea chipsurilor.

Surse: BBC, Sky News.

Sursa foto: JESHOOTS.com//Pexels.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday