Un sondaj YouGov realizat în perioada 11-12 noiembrie arată că 57% dintre britanici consideră Brexit-ul o greșeală, acesta fiind cel mai mare grad de dezaprobare înregistrat vreodată după ce Marea Britanie a votat în urmă cu patru ani să părăsească Uniunea Europeană.

La întrebarea: „În retrospectivă, credeți că Marea Britanie a avut dreptate sau a greșit să voteze pentru a părăsi Uniunea Europeană?” puțin peste jumătate dintre respondenți, respectiv 51% au răspuns „greșit”, comparativ cu 38% care au spus „corect”, în timp ce 11% au spus „nu știu”.

După ce indecișii au fost excluși, sondajul a constatat că 57% din respondenți au spus că este greșit, comparativ cu doar 43% care au spus că este corectă decizia ieșirii din UE.

Totodată sondajul arată că 59% dintre aceștia consideră că guvernul Johnson gestionează „prost” ieșirea Regatului Unit din UE, în timp ce 28% spun că guvernul se descurcă „bine”, iar 13% „nu știu”.

Sondajul vine în momentul în care Marea Britanie și UE negociază intens ratificarea unui nou acord de liber schimb înainte ca perioada de tranziție Brexit să expire. Ambele părți consideră că trebuie să ajungă la un acord săptămâna viitoare pentru a avea suficient timp pentru a-l pune în aplicare înainte de sfârșitul anului.

Eșecul negocierii unui acord ar duce la impunerea unor taxe mari pe schimbul de mărfuri dintre Marea Britanie și UE, plus controale la frontieră. Se va produce o perturbare semnificativă la frontierele Marii Britanii în ianuarie, chiar dacă Johnson încheie un acord cu liderii UE, din cauza deciziei Regatului Unit de a se abate în mod semnificativ de la regulile comerciale ale UE, notează Business Insider.

Companiile britanice au avertizat că nu vor putea fi pregătite pentru o nouă relație comercială cu UE în doar șapte săptămâni. 

Sondajul YouGov a fost realizat pe 1.632 de persoane pentru ziarul Times of London.

Sursa: Business Insider.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday