Realizat de Universitatea Warwick, studiul arată că focarele de coronavirus au început să ia amploare la o săptămână după lansarea programului guvernamental prin care englezii erau stimulați să mănânce în oraș, iar, la o săptămână după încheierea sa, a început să scadă și numărul de infecții noi.

Și specificul meteorologic al locului a influențat gradul de infectare, studiul arătând că în zonele cu vreme frumoase au fost mult mai multe infecții față de zonele ploioase sau înnorate.

Dr. Thiemo Fetzer, din echipa de cercetare, a precizat că schema de ajutor „a contribuit la transmiterea comunitară a virusului și a accelerat valul doi”. Concluziile raportului au fost confirmate și de șeful echipei de cercetare a epidemiei COVID de la Universitatea Oxford. Toby Phillips explicat pentru Sky News că „a fost și o măsură pentru a încuraja oamenii să se simtă din nou într-i formă de normalitate. Acum văd și ei că se adoptă noi restricții. Pe viitor nu ar mai trebui să plătim oamenii să se întâlnească în interior”.

Numai în primele trei săptămâni din august restaurantele din Marea Britanie au vândut 64 de milioane de meniuri cu discount subvenționat de guvern, iar asta a dus la o creștere majoră a numărului de mese comandate la restaurant. Potrivit Sky News unele restaurante au avut o creștere de până la 200%, comparativ cu luna august 2019.

Programul „Eat Out to Help Out” a fost gândit de Guvernul Johnson pentru a ajuta industria HoReCa să depășească pandemia. S-a desfășurat pe perioada lunii august, în fiecare zi de luni, marți sau miercuri, clienții restaurantelor, teraselor și fast-food-urilor partenere beneficiind de discounturi de 50% pentru mâncare, în limita a 12 lire de persoană.

Surse alternative: Reuters, Sky News.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday