Dintre cele 1,7 milioane de cazuri de persoane care erau purtătoare ale virusului în săptămâna 13 – 19 decembrie, 1,5 milioane erau în Anglia (ceea ce înseamnă unul din 35 de englezi). În celelalte țări ale Regatului Britanic, ponderea este mai mică (foto mai sus, de exemplu, statisticile arată că Scoția avea săptămâna trecută 79 de mii de persoane infectate).

În plus, din datele Oficiului Național de Statistică al Marii Britanii (ONS) reiese că acesta este cel mai mare număr de persoane purtătoare ale virusului în același timp, din toamna lui 2020 până în prezent.

Statistica a fost publicată în aceeași zi în care au fost raportate 122.186 de cazuri Covid, un record de la începutul pandemiei. De altfel, în ultimele trei zile au fost înregistrate recorduri, după ce miercuri a fost depășit pentru prima dată pragul de 100 de mii de cazuri noi. Totodată, de joi până vineri seara, au fost confirmate 23.719 cazuri de Omicron, astfel că totalul urcă la 114.625. 

Londra este cea mai afectată în această perioadă, fiind considerată “epicentrul” Omicron. Unul din 20 de londonezi era infectat cu coronavirus săptămâna trecută, arată oficialii britanici, însă aceștia se așteaptă ca în această săptămână, ponderea să fi crescut deja la unul din zece de londonezi.

Surse alternative: Sky News, ONS

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday