Medicamentul Ronapreve se bazează pe anticorpi monoclonali – proteine ​​artificiale care acționează precum anticorpii dezvoltați de corpul uman pentru a combate îmbolnăvirea. Tratamentul aprobat acum de Agenția de reglementare a medicamentelor (MHRA) ajută la ameliorarea simptomelor severe ale infecției cu Covid-19 și reduce șansele de spitalizare. 

Autoritățile precizează că medicamentul NU este un înlocuitor al vaccinurilor. Totuși, anticorpii monoclonali pot juca un rol cheie în protejarea persoanelor mai puțin receptive la vaccinuri sau care nu pot fi imunizate, cum sunt pacienții cu cancer care au un sistem imunitar deficitar. Ronapreve poate fi administrat prin injecție sau perfuzie. Se “agață” de virusul SARS-CoV-2, împiedicându-l să aibă acces la celulele sistemului respirator, potrivit MHRA. Studiile s-au desfășurat înainte de vaccinarea la scară largă și de apariția variantei Delta de coronavirus.

Noile date ale Oficiului britanic de statistică arată că 94,2% dintre persoanele din Anglia și cel puțin 90% din celelalte state ale UK au anticorpi pentru coronavirus. Luna trecută, Japonia a devenit prima țară care a aprobat Ronapreve pentru tratamentul infecțiilor ușoare și medii cu Covid-19.

Vineri, și AstraZeneca a anunțat că tratamentul său cu anticorpi și-a îndeplinit obiectivul principal de prevenire a bolii Covid-19 pentru anumite categorii de persoane. Studiul arată că cocktailul a două tipuri de anticorpi, descoperiți inițial de Centrul Medical al Universității Vanderbilt, a redus cu 77% riscul de a dezvolta Covid-19 simptomatic. Peste 75% dintre persoanele participante la studiu aveau afecțiuni cronice, iar multe dintre acestea au avut un răspuns imun redus în urma vaccinării.

Surse alternative: Sky News, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday