Liviu Dragnea a declarat că suspendarea președintelui Iohannis nu este exclusă, în condițiile în care șeful statului nu oferă un răspuns în privința cererii CCR de revocare din funcție a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

Nu este exclusă, nu este exclusă, pentru că deja a stat neconstituțional de mult, dacă se poate spune așa, și nepermis de mult. Jocul cu hai să mai citim, stai că încă n-am citit este o bătie de joc la adresa Curții Constituționale. Nu-i dau eu răgaz, dar cred că a întârziat foarte mult.”, a spus Dragnea.

Președintelele PSD. a mai declarat că este exclusă o ordonață de urgență pentru modificarea Codului Penal.

Întrebat dacă s-a discutat Comitetul Executiv Naţional al PSD de vineri o astfel de variantă, Dragnea a precizat că s-a discutat despre accelerarea procedurilor, și nu despre posibilitatea unei ordonanțe de urgență.

Eu ştiu exact ce am vorbit vineri seara. Am fost acolo cu toţii şi am spus şi spun în continuare că trebuie să se grăbească procedurile, pentru că s-a întârziat foarte mult. O să facem o sesiune extraordinară, dar nu putem face o sesiune extraordinară toată vara. Şi atunci o să le cer astăzi, şi eu şi dl Tăriceanu, celor din comisie să închidă odată Codul penal, să meargă la votul final, după care intră în circuitul obişnuit”.

Durata unei sesiuni extraordinare va fi de maxim 2 săptămâni, conform declarațiilor acestuia.

Dragnea s-a referit și la ședința prevăzută pentru miercuri, la care se va dezbate moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă. Acesta a spus că parlamentarii PSD și ALDE vor fi prezenți pentru a asigura cvorumul de ședință, dar nu vor vota. 

 

 

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday