Șeful statului a avut o ședință de lucru privind gestionarea epidemiei de COVID-19 și campania de vaccinare cu premierul interimar al României, Nicolae Ciucă, ministrul Sănătății,  șeful DSU, Raed Arafat, și coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, dr. Valeriu Gheorghiță.

Principalele declarații:

O ședință de lucru, pe care am avut-o cu premierul interimar, ministrul Sănătății și alți specialiști. Este absolută nevoie de o concentrare maximă pe gestionarea pandemiei.

Chiar dacă am avut alegeri, dacă atenția s-a mutat puțin zilele acestea pe altceva, pandemia nu a dispărut. Chiar dacă avem un număr limitat de noi infectări, observăm cu ușurință că azi din păcate am avut peste 200 de decese, secțiile de ATI sunt sub presiune, suntem hotărâți ca aceste chestiuni să fie gestionate în continuare bine.

Sunt câteva vești bune în zona asta. Sunt aproximativ 300 de ventilatoare care se livrează în următoarele zile, se va extinde capacitatea secțiilor de terapie intensivă. 

În mai puțin de o săptămâna vine prima tranșă din cele trei milioane de teste rapide deja comandate. Pentru pacienții cu forme mai grave sunt în curs de instalare 500 de concentratoare de oxigen.

Se lucrează rapid, pentru a extinde capacitatea spitalelor, pentru a primi bolnavii. Rolul nostru e să ne protejăm, să-i protejăm pe ceilalți pentru a da o șansă medicilor să se ocupe de pacienții cu probleme dificile.

Rămân în continuare conectat cu această zonă, avem deja pași importanți făcuți pentru campania de vaccinare, dar despre asta voi vorbi mai multe zilele viitoare.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday