Principalele declarații ale lui Klaus Iohannis:

-Vreau să comentez acest eveniment pe care îl consider revoltător. Este inadmisibil modul în care a transformat PSD procedurile parlamentare. Ce se întâmplă în aceste zile se numește dictatura majorității, profund dăunătoare democrației.

-Mulți politicieni spun că trebuie să dăm mai multă atenție Parlamentului. Pentru asta, Parlamentul trebuie să dea atenția cuvenită. PSD-ul a trecut în timp record Codul, cu un simulacru de dezbateri. A reușit, în scurt timp, să distrugă demnitatea actului de legiferare, a reușit să transforme dezbaterile din Parlament într-o dezbatere lipsită de transparență. Se trece cu tăvălugul peste argumentația opoziției.

-Despre conținutul Codului Penal modificat voi avea o prezentare mai lungă atunci când voi contesta la Curtea Constituțională. Și Codul de Procedură Penală este în pregătire pentru a fi contestat la Curtea Constituțională. Modificările care s-au făcut sunt fie inutile, fie toxice sau dăunătoare și am de gând să folosesc toate instrumentele constituționale pentru a contesta aceste acte normative.

Administrația Prezidențială a anunțat că Președintele Iohannis va susține de la ora 14 o declarație de presă, la Cotroceni. Intervenția președintelui vine la puțin timp după ce Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a adoptat controversatele modificărilor aduse Codului Penal, cu 167 voturi „pentru”, 97 voturi  „împotrivă” și 19 „abțineri”.

Opoziția a anunțat că va contesta la Curtea Constituțională modificările adoptate, astfel că actul normativ nu va intra în vigoare în perioada următoare, ci doar după ce judecătorii CCR se vor pronunța.

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday