Discursul lui Joe Biden a fost unul scurt, iar analiștii CNN au remarcat că acest text fusese probabil pregătit pentru declararea victoriei, dar acest lucru nu va putea fi făcut prea curând, Biden lăsând de înțeles că va aștepta cu răbdare numărarea tuturor voturilor, eventual și renumărarea lor, acolo unde echipa lui Trump o va cere.


Biden a spus că are deja întâlniri cu experții în lupta împotriva pandemiei pentru a fi gata, atunci când va prelua Casa Albă și, de asemenea, pentru a putea relansa economia. A vorbit despre cele 74 de milioane de voturi obținute, un record în istoria SUA, ca despre un mandat primit în acest sens. Atitudinea sa generală a fost una conciliantă, precizând că „trebuie să lăsăm furia în urmă, să înțelegem că am fost oponenți în alegeri, dar nu adversari.”

Principalele declarații:

  • “Vom câștiga această cursă. Uitați-vă la ce s-a întâmplat de ieri. Acum 24 de ore eram în urmă în Georgia, acum suntem în față și vom câștiga acest stat. Acum 24 de ore eram în urmă în Pennsylvania și vom câștiga Pennsylvania. Câștigăm în Arizona, câștigăm și în Nevada unde avansul nostru tocmai s-a dublat. Suntem pe cale de a obține peste 300 de electori, dar uitați-vă la numărul voturilor la nivel național – vom câștiga această cursă cu susținerea națiunii”.
  • „Pandemia, după cum știți, devine tot mai îngrijorătoare în toată țara. Cazurile sunt în creștere. Am putea vedea până la 200 de mii de cazuri pe zi, iar numărul total al deceselor se apropie de 240 de mii. 240 de mii de scaune goale în toată America”.

Avansul lui Joe Biden în cele patru state cheie s-a mărit. În cazul în care câștigă Pennsylvania sau oricare alte două state, Joe Biden va deveni președintele SUA. Totuși, echipa de campanie a lui Donald Trump a anunțat că va contesta rezultatul alegerilor.

Sursa: CNN.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday