Persoanele sunt rezidenții districtului Kagoshima, de pe insula Kyushu, iar autoritățile au dispus evacuarea și pentru 36 de mii de localnici din Nagasaki. Peste 500 de zboruri au fost și ele anulate, informează CNN.

Experții se așteaptă ca taifunul să traverseze duminică Kyushu și să lovească luni Coreea de Sud. Se va manifesta prin ploi abundente, furtuni și vânt cu viteze de peste 180 km/oră, iar pe alocuri va produce inundații.

Serviciul Național de Meteorologie nu a emis cea mai ridicată alertă, dar a recomandat populației să acționeze cu cea mai mare precauție. Spre comparație, Haishen are o forță comparabilă cu un uragan de grad trei. Taifunul Maysak, care a lovit țara săptămâna trecută, putea fi comparat cu un uragan de grad patru.

În urmă cu doar câteva zile, Maysak a scufundat un cargo de transport cu 43 de oameni și șase mii de vaci la bord. Căutările de salvare au fost suspendate momentan.

Surse: CNN, BBC.

Sursă foto: Wikipedia.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday