Cel puțin 156 de persoane au murit, în urma inundațiilor din Vestul Japoniei. Alte 50 de persoane sunt date dispărute, iar peste opt mii de sinistraţi sunt adăpostiţi în refugii, transmite AFP. 

Salvatorii au efectuat căutări, marți, în speranța de a găsi și alți supraviețuitori, după cinundațiile din ultimele zile și alunecările de teren. Este cel mai grav dezastru din Japonia din 1982.

În orașul Kurashiki, inundațiile au înghițit districte întregi,  forțând unii oameni să aștepte salvarea pe acoperișurile caselor.

,,Este ceea ce numim o operațiune de rețea, unde verificăm fiecare casă pentru a vedea dacă încă există oameni prinși în interiorul lor”, a declarat un reprezentant al Guvernului în prefectura Okayama. “Știm că este o cursa împotriva timpului, facem tot ce se poate”.

,,Mă tem că persoanele în vârstă care trăiesc singure nu au reușit să scape. Dacă erau slăbite fizic ar fi putut să nu reușească să iasă afară când a început brusc să plouă”, a declarat Hideto Yamanaka, unul dintre conducătorii unei echipe de aproximativ 60 de pompieri care se ocupă de căutări.

Guvernul Japoniei a declarat că va oferi aproximativ 20 de milioane de dolari din fondurile de rezervă pentru a oferi ajutor celor afectați de dezastru.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday