Italia a raportat astăzi 683 de noi decese din cauza infectării cu coronavirus, în scădere față de ziua precedentă când a raportat 743. Numărul cazurilor noi a crescut cu 5210, până la 74386 în total. Până acum au murit 7503 de persoane.

Joia trecută, pe 19 martie, Italia a devenit țara cu cele mai multe decese cauzate de COVID-19, depășind China. Institutul Național de Sănătate din Italia a anunțat că aproape  9% din numărul total al bolnavilor sunt angajați din sistemul medical. Într-o conferință de presă susținută marți, premierul italian a anunțat că vor crește amenzile acordate persoanelor care părăsesc nejustificat izolarea la domiciliu. Totodată, printr-un nou decret, autoritățile locale au autorizația, din partea Guvernului, de a înăspri pedepsele pentru cei care nu respectă măsurile de limitare a răspândirii COVID-19. Amintim că printre cei care și-au pierdut viața în Peninsulă, se numără și șapte cetățeni români, conform Ministerul Afacerilor Externe.

Astăzi, Spania a depășit și ea China în privința numărului de persoane decedate. În ultimele 24 de ore, în Spania au murit 738 de persoane, iar bilanțul total a trecut de 3.400. Premierul Pedro Sanchez a spus că țara sa nu a trăit o situație atât de dramatică din războiul civil din 1936-39, în care au murit aproximativ o jumătate de milion de oameni. Numărul de infecții a crescut cu 5.552, la un total de 47.610.

Germania rămâne a treia cea mai afectată țară din Europa, cu 35.740 de cazuri de infectare cu coronavirus  și 186 de decese.

Franța a raportat până astăzi peste 22 de mii de cazuri de infectare și 1.100 de decese. Un cetățean român se numără printre cei care și-au pierdut viața în Franța, potrivit MAE.

La nivel mondial, numărul persoanelor infectate cu coronavirus  a trecut de 446 de mii, iar cel al deceselor a trecut de 20 mii. Numărul celor care s-au vindecat a depășit 112 mii.