Instituția a publicat un raport de control privind verificarea modului în care au fost remediate deficienţele constatate la nivelul Secţiei de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Inspecţia Judiciară cere DNA să monitorizeze semestrial dosarele mai vechi de un an şi să informeze instituția cu privire la evoluția cauzelor. În raport se precizează că numărul lor a scăzut în ultimele şase luni cu aproape 200.

Verificările au fost efectuate între 16 și 20 aprilie. Inspecția Judiciară menționează în raport că motivele care au dus la nesoluţionarea dosarelor în intervale mai mici de timp sunt de natură obiectivă, dar că pentru durata mare de realizare a constatărilor sau expertizelor, întârzierea efectuării actelor solicitate prin comisii rogatorii, sustragerea persoanelor cercetate de la urmărirea penală, dar şi de natură subiectivă, au fost constatate aspecte de natură disciplinară.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday