Proiectul rezidențial va avea 988 de apartamente formate din aproape trei mii de “module” stivuite vertical. Dezvoltatorul proiectului spune că această metodă de construcție din prefabricate modulare reduce forța de muncă și, implicit, permite o mai bună distanțare fizică între angajați, în condițiile noilor reguli impuse de pandemie.

Modulele, în fapt cutii din beton cu șase fețe, vor fi  făcute într-o fabrică din Malaezia, iar apoi vor fi transportate în Singapore unde vor fi finisate în proporție de 80% într-o altă fabrică, înainte de a fi mutate pe șantier. Cum proiectul rezidențial este amplasat într-o zonă aglomerată, reducerea poluării șantierului este foarte importantă, pe acesta desfășurându-se doar operațiunile de ridicare a fiecărui modul de beton, cu macarale.

Arhitecții au împrumutat acest concept din industria auto și pentru a reduce timpul de lucru pe șantier, mai ales în contextul pandemiei de coronavirus.

Potrivit studiilor, această  metodă de construcție reduce costurile cu 8% și creștere cu 40% productivitatea muncii. Începând cu 2014, autoritățile chiar au impus această metodă de construire în anumite zone din Singapore, dar este prima dată când ea este folosită pentru ridicarea unor turnuri de 192 de metri. În prezent, cea mai înaltă construcție modulară este tot în Singapore și are 140 de metri, dar există turnuri modulare și în Londra (135 metri) și New York (109 metri).

Sursa: CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday