Organizațiile mici și mijlocii sunt preocupate să ofere angajaților români condiții bune de muncă, motivarea echipelor fiind un aspect crucial pentru succesul oricărei companii, indiferent de mărimea sau domeniul de activitate. În cazul companiilor de tip IMM, unde resursele pot fi limitate, recompensarea și recunoașterea eforturilor angajaților are o importanță și mai mare. Drept urmare, stimulentele financiare sau non-financiare, pe bază de beneficii medicale, au câștigat popularitate în rândul firmelor mici și mijlocii.

Numărul IMM-urilor care oferă abonamente medicale pentru angajați s-a triplat în ultimii 3 ani

Se observă un interes crescut al angajatorilor pentru pachetele de sănătate nu doar în corporații, ci și în cazul multor IMM-uri din România. Conform datelor Rețelei de sănătate REGINA MARIA 85% dintre IMM-urile partenere aleg pachete medicale complexe, cu mai multe servicii incluse pentru angajați, dar și pentru familiile acestora.

Pe lângă salarii, cultura organizațională, ori atmosfera de la birou, unul dintre elementele importante pentru angajați este sentimentul că angajatorii sunt atenți la nevoile lor reale. Atunci când angajații se simt înțeleși și simt că fac parte cu adevărat din compania respectivă, crește nu doar retenția acestora, ci deseori și performanța și satisfacția la locul de muncă. În ceea ce privește sănătatea, comportamentul abonatului IMM este similar cu cel al abonatului dintr-o corporație. Rata de acces a serviciilor medicale de către angajații IMM este aproape 70%, cu aproximativ același număr de vizite la medic, asemănător angajaților din marile organizații.

„Abonamentul medical, oferit de IMM-uri ca beneficiu extra-salarial, poate contribui la decizia unui angajat pentru alegerea locului de muncă, dar ajută și la fidelizarea acestuia pe termen mediu și lung. Doar dacă ne uităm la ce s-a întâmplat în ultimii 3 ani, ne dăm seama că pachetele de sănătate pot constitui un avantaj competitiv pentru companiile mici și mijlocii în fața marilor corporații, iar atenția la nevoile angajaților este un barometru pentru atragerea și retenția forței de muncă. Faptul că 85% dintre partenerii noștri IMM aleg pachete medicale complexe pentru angajați, iar 70% negociază chiar și pachete preferențiale pentru membrii de familie ai acestora, demonstrează grija pentru viața personală și profesională pe care și angajatorii o manifestă pentru angajați. Pe măsură ce conștientizarea cu privire la beneficiile extra-salariale medicale continuă să crească, estimăm că tot mai multe IMM-uri vor adopta acest trend.”,  declară Andreea Minuță, director executiv al Diviziei de Abonamente REGINA MARIA.

Primele 3 luni gratuite la toată gama de abonamente Partener IMM

Abonamentele medicale REGINA MARIA oferă angajaților IMM acces la 90% dintre investigațiile recomandate anual, esențiale pentru prevenție, servicii acoperite total sau cu reducere semnificativă într-o rețea națională, cu peste 3000 de medici și 400 de clinici. Prin oferirea unor servicii medicale comprehensive, companiile de tip IMM pot ajuta angajații să-și mențină sănătatea și să-și reducă absenteismul, ceea ce conduce la o forță de muncă mai productivă și implicată. Statisticile arată că un abonat REGINA MARIA are în jur de 7 vizite medicale pe an, de aprox. 3 ori mai mult decât un pacient fără abonament.

Abonamente medicale oferite de companii pot fi personalizate în funcție de nevoile medicale ale angajaților, dar și ale familiilor lor. Până pe 15 august, IMM-urile beneficiază de primele 3 luni gratuite la toata gama de abonamente, care includ consultații de medicina muncii, medicină generală și de specialitate, analize de laborator, investigații de imagistică, dar și suport în situații complicate. Oferta poate fi accesată aici.

În prezent, Rețeaua REGINA MARIA gestionează peste 800.000 de abonamente medicale, cu 11.000 de companii în portofoliu. 7 din top 10 cei mai buni angajatori din România oferă servicii medicale Regina Maria angajaților, potrivit „Top angajatori 2022”, realizat de undelucram.ro. Județele cu cei mai mulți abonați sunt București, Brașov, Cluj, Timiș, Dolj, Iași, Mureș, Constanța, angajați din industrii precum IT&Telecom, Finanţe&Asigurări și Auto, retail, manufactură. Primele 3 industrii reprezintă aproximativ 46% din întregul portofoliu.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday