Guvernul a stabilit prin ordonanță de urgență, faptul că „regiile autonome pot fi reorganizate ca societăți reglementate de Legea societăților nr. 31/1990, republicată, cu modificările și completările ulterioare, prin hotărâre a Guvernului sau, după caz, prin hotărârea consiliului local/hotărârea consiliului județean sau prin hotărârea Consiliului General al Municipiului București, având ca unic acționar/asociat statul român sau autoritatea administrației publice locale”, informează Profit.ro.

În urma adoptării astui act normativ, Guvernul va putea adopta ulterior o hotărâre pentru reorganizarea Editurii Pedagogice din regie autonomă în societate pe acțiuni. 

Curtea Constituțională a admis în data de 19 aprilie o seizare depusă de opoziție cu privire la Editura Didactică și Pedagogică. Curtea motivează că nu era nevoie de un act normativ de lege pentru transformarea statutului Editurii, care nu a fost însă considerată în neregulă.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday