În deschiderea ședinței de Guvern premierul a anunțat că se vor dezbate propunerile Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Ludovic Orban a mai anunțat că se are în vedere reducerea numărului de clienți de la terase la numărul de locuri disponibile pe scaune, deoarece „multe se transformă în cluburi”.

Principalele declarații:

Subiectul legat de modificarea HG pentru starea de alertă. Ieri, la propunerea specialiștilor am formulat propuneri în cadrul CNSU pentru a fi adoptate. Cele mai importante măsuri sunt: 

  • posibilitatea de limitare de limitare a programului pentru terase, ce urmează a fi decisă de CNSU fie la propunerea comitetelor județene, fie la propunerea grupului de suport pentru acele localități, județe, unde există un nivel ridicat de răspândire a virusului;
  • pentru terase propunerea este de a limita numărul de clienți la numărul de locuri disponibile pe scaune; multe se transformă în cluburi mascate, iar riscul este foarte mare; măsura impusă va fi aceea de a limita numărul clienților;
  • propunerea CNSU este de a impune obligativitatea portului măștii și în aer liber în anumite spații și intervale orare; practic noi vom împuternici comitetele județene de a decide această măsură; sunt foarte multe zone cu astfel de aglomerări, e vorba de piețe, se formează cozi, interacțiunea e foarte apropiată, sau de faleze, de târguri, diferite festivități sau serbări locale; măsura e doar în anumite spații și doar în anumite intervale orare; de asemenea pe cursele feroviare, peroane, stații de așteptare; procedura va fi: noi permitem prin HG adoptarea unor astfel de decizii de către comitetele județene la propunerea DSP, comitetul județean dispune această obligativitate pentru anumite activități și doar în anumite intervale orare.

Vom dezbate proiectul de hotărâre în baza propunerilor CNSU.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday