Chatbot-ul, numit Tongyi Qianwen (tradus “căutarea adevărului prin adresarea a  o mie de întrebări”), funcționează atât în chineză, cât și în engleză, și poate redacta scrisori și alte texte complexe și poate purta o conversație. Alibaba dorește ca acesta să rivalizeze cu ChatGPT.

Daniel Zhang, directorul general al companiei, a declarat că chatbot-ul “va aduce mari schimbări în modul în care lucrăm și în modul în care ne trăim viața”, în contextul actual, când tot mai multe companii din întreaga lume apelează la inteligența artificială. Pentru început, Tongyi Qianwen va fi integrat în DingTalk, aplicația de mesagerie a Alibaba și în asistentul vocal al acesteia, urmând ca acesta să fie integrat și în restul aplicațiilor companiei. De asemenea, utilizatorii vor putea personaliza chatbot-ul, pentru a-și crea propriile funcții AI. 

Deoarece tot mai multe sisteme AI fost lansate recent în China (Ernie Bot și SenseChat), autoritățile din Beijing au declarat că deși țara sprijină inovarea și utilizarea de software fiabil, conținutul generat de inteligența artificială generativă “trebuie să reflecte valorile socialiste fundamentale”. Administrația pentru Spațiul Cibernetic din China a dezvăluit un proiect de măsuri pentru reglementarea inteligenței artificială, care prevede ca dezvoltatorii acestor sisteme trebuie să ceară utilizatorilor să își prezinte identitatea reală și să ia măsuri pentru a preveni discriminarea.

Surse alternative: DW, CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday