Măsura intră în vigoare de joi, potrivit comitetului de experți în boli infecțioase, care precizează că masca rămâne obligatorie în spațiile închise. Începând cu săptămâna viitoare, autoritățile elene vor ridica și restricțiile de circulație pe timp de noapte, iar un număr de zece persoane vor putea sta la aceeași masă, la restaurant, în loc de șase. De asemenea, limita de invitați la evenimente sociale precum nunți va crește la 300 de persoane.

Situația epidemiologică a țării este clar bună, iar rezultatele sunt favorabile”, a declarat Vana Papaevangelou, membră a comitetului de experți din domeniul bolilor infecțioase, care lucrează îndeaproape cu guvernul țării.

Grecia a raportat, miercuri, 520 de cazuri noi de coronavirus și 14 decese, ajungând la un total de aproximativ 420 de mii de infectări și peste 12 mii de decese. În ceea ce privește tulpina indiană (Delta) de coronavirus, autoritățile au declarat că mai puțin de 10 cazuri au fost înregistrate pe teritoriul țării. Aproximativ 30% din populația Greciei a fost vaccinată anti-Covid cu schemă completă, iar peste 43% au primit cel puțin o doză. 

Sursa: Reuters.

Sursa foto:  | Dreamstime.com.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday