Concret, autoritățile sanitare au anunțat că în ultimele 24 de ore au fost depistate 1.797 de cazuri noi de coronavirus, față de 801 raportate luni. De la începutul pandemiei, au fost raportate aproape 430 de mii de cazuri de Covid, dar și 12.700 de decese. Circa 38% din populația eligibilă a fost imunizată cu ambele doze, iar autoritățile urmăresc ca până în toamnă, procentul să crească ”cel puțin la 70%”

Cu o economie care se bazează mult pe turism, țara a renunțat la majoritatea restricțiilor pentru a profita de sezonul turistic de vară. Deja economia a pierdut miliarde de dolari, în urma carantinei din toamnă, iar guvernul a decis ”să nu mai închidă din nou economia”, notează Reuters. Totuși, epidemiologii au avertizat că ”tot mai mulți tineri se infectează”.

În prezent, masca de protecție nu mai este obligatorie în spații publice, iar restaurantele, cluburile sau barurile funcționează cu restricții de capacitate. Pentru a intra în Grecia, turiștii trebuie fie să facă dovadă că sunt vaccinați anti-Covid, fie că au trecut prin boală, ori să prezinte un test negativ pentru Covid. La frontiere, autoritățile elene testează aleatoriu turiștii.

Sursa: Reuters.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday