Compania spune că încorporează noi tehnologii pentru a îmbunătăți semnificativ liniile deja existente. Cablurile de date subacvatice sunt vitale pentru infrastructura globală de comunicații, care transportă aproximativ 98% din datele lumii, conform estimării Google.

Cel mai recent cablu, numit Grace Hopper după un informatician american, se va alătura rețelei de cabluri submarine private ale Google precum Curie între SUA și America de Sud, Dunant între SUA și Franța și Equiano între Europa și Africa. Grace Hopper va conecta SUA, Spania și Marea Britanie.

Primul cablu transatlantic de telecomunicații a fost construit în 1858, conectând Irlanda și SUA prin telegraf. Cablurile submarine trebuie să suporte pericolele majore, inclusiv cutremure și curenți de adâncime foarte puternici. Au o durată de viață de aproximativ 25 de ani.

În mai și Facebook a anunțat un proiect de construire a unui cablu subteran de 37.000 km pentru furnizarea de internet mai rapid către 16 țări din Africa.

Surse: Google Cloud, BBC, TechCrunch.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday