Ministrul german de Finanţe, Olaf Scholz, a precizat într-un interviu acordat revistei Der Spiegel că această propunere face parte din pachetul de reforme la care țara sa lucrează în colaborare cu Franţa.

,,Sunt în favoarea suplimentării sistemelor naţionale de asigurări pentru şomaj cu un sistem de reasigurare pentru întreaga zonă euro”, a spus ministrul, potrivit Reuters.

Fondul ar putea fi accesat dacă un membru al zonei euro trece printr-o criză care ar avea ca efect pierderea locuri de muncă şi o presiune mare asupra sistemului de asigurări sociale: ,,După încheierea recesiunii, ţara respectivă ar returna fondurile împrumutate. În acelaşi timp, toate ţările ar trebui să facă eforturi ca sistemele de siguranţă să fie cât mai pregătite pentru crize”, a mai spus Sholz.

Potrivit ministrului, inițiativa ar contribui la stabilitatea financiară a zonei euro, fără a produce dezavantaje pentru sistemul german de asigurări pentru şomaj.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday