Liga Nordului, parte a noului guvern de coaliție, a respins categoric sugestiile finanțatorului internațional George Soros că acesta este finanțat de Kremlin. La o conferință de duminică din nordul Italiei, Soros a declarat că este îngrijorat de legăturile strânse dintre Liga și președintele rus Vladimir Putin.

“Nu știu dacă Putin finanțează partidul, dar aceasta este o chestiune pe care opinia publică are dreptul să o cunoască”, a declarat miliardarul.

Matteo Salvini, șeful Ligii și ministrul de Interne, a declarat că partidul său nu a primit niciodată bani de la Moscova.

“Nu am primit niciodată o lire, un euro sau o rublă din Rusia”, a declarat domnul Salvini, care a făcut mai multe călătorii la Moscova.

Dar el a adăugat: “Consider că Putin este unul dintre cei mai buni oameni de stat (în lume) și consider rușinos că un speculator fără scrupule ca Soros a fost invitat să vorbească în Italia”.

Salvini este un admirator al președintelui Putin, iar partidul său a cerut în mod repetat ridicarea sancțiunilor împotriva Rusiei, care au fost impuse după ce Moscova a anexat Crimeea și a sprijinit separatiștii în estul Ucrainei.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday