UPDATE 4: Numărul persoanelor reținute în timpul protestului din Paris a ajuns la 700, potrivit AFP. În toată Franța sunt 31 de mii de protestatari.

UPDATE 3: Potrivit AFP, sunt peste 2300 de protestatari la această oră pe străzile Parisului. Poliția a arestat 548 de persoane.

UPDATE 2: Poliția a folosit gaze lacrimogene și a arestat sute de oameni la Paris, în timpul protestelor „vestelor galbene”, scrie AFP. Circulația a fost blocată pe mai multe artere din capitala franceză. Se scandează mesaje împotriva președintelui Emmanuel Macron. Protestatarii îi cer acestuia să demisioneze.

UPDATE: Numărul persoanelor care au ajuns în custodia Poliției se ridică la 300, potrivit AFP.

Franța se pregătește sâmbătă pentru a patra zi de proteste ale „vestelor galbene”, motiv pentru care au fost mobilizați aproape 90 de mii de membri ai forțelor de ordine, dintre care opt mii la Paris, scrie AFP

Înaintea manifestațiilor au fost arestate 278 de persoane, între care 34 de oameni care erau înarmați cu praștii și ciocane, potrivit Poliției, citată de AFP.

Controalele au fost întărite în gări, pe autostrăzi și în alte locuri publice. Mai multe mașini de poliție blochează accesul la drumurile principale și în piețe mari, iar mai multe obiective turistice, printre care și Turnul Eiffel și Muzeul Luvru, vor fi închise. 

De asemenea, AFP arată că sunt închise mai multe magazine și restaurante, dar și 36 de stații de metrou.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday