Boicotul se desfășoară între 30 aprilie și 3 mai, pe Facebook, Instagram și Twitter. Demersului i s-au alăturat Asociația Suporterilor, Asociația Managerilor, asociația corpului de arbitri profesioniști, dar și ONG-uri anti-discriminare, cum ar fi Kick it Out, care transmite că ”boicotul semnifică furia noastră colectivă, prin care vrem să atragem atenția celor cu putere de decizie. Rețelele sunt deja cunoscute pentru astfel de abuzuri”. Și oficialul pentru diversitate și egalitate din cadrul Federației Engleze (FA) a cerut ca platformele de socializare să fie trase la răspundere.

Victimă a rasismului în social media, David McGoldrick, jucătorul echipei Sheffield United, a cerut un răspuns comun pentru combaterea fenomenului și a dat exemplul proiectului Superligii Europene ”care a luat sfârșit în numai 48 de ore. De ce nu se întâmplă asta și cu rasismul, care este un fenomen mai puternic, după părerea mea?”

Boicotul va avea loc la trei săptămâni după ce clubul Swansea City, din a doua ligă engleză, a anunțat că nu va mai folosi rețelele sociale pentru o săptămână. La scurt timp, și rivalii de la Birmingham, precum și campioana Scoției, Glasgow Rangers, au anunțat acțiuni similare. De asemenea, în luna martie fostul mare fotbalist Thierry Henry și-a închis toate conturile de pe platformele de socializare, pentru a denunța rasismul.

Săptămâna trecută, Instagram a adoptat un nou instrument de înlăturare a mesajelor abuzive, prin care suspendă pentru o perioadă de timp contul de pe care au fost trimise astfel de mesaje. La o a doua abatere, contul este suspendat.

Sursa: BBC.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday