Fostul președinte american George H.W. Bush a murit la vârsta de 94 de ani, a anunțat fiul său, George W. Bush, citat de BBC.

George H.W. Bush a fost președinte al SUA între 1989 și 1993, la sfârșitul Războiului Rece. A pierdut șansa pentru un al doilea mandat după ce a încălcat o promisiune referitoare la introducerea de taxe noi.

Bush, cel de-al 41-lea președinte al Statelor Unite, a trăit mai mult decât oricare dintre predecesorii săi. A murit vineri seara la ora 00:10. Decesul său a fost anunțat într-o declarație emisă de purtătorul de cuvânt al familiei Jim McGrath, conform Reuters.

George Bush a fost aviator în Al Doilea Război Mondial și un magnat texan al petrolului, înainte de a intra în politică în 1964, ca republican. Este președintele sub mandatul căruia s-au petrecut transformările radicale din Europa de Est, culminând cu prăbușirea Uniunii Sovietice.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday