Fostul ministrul al Turismului, Mircea Dobre, a avertizat, printr-o postare pe pagina sa de Facebook, că România riscă procedura de infringement din cauza netraspunerii Directivei Europene care garantează pachetele de servicii turistice achiziționate de persoanele fizice.
„În lunile noiembrie și decembrie 2017 am dezbătut public un proiect de hotărâre de guvern privind înființarea FNGPT (Fondul Național de Garantare a Pachetelor de Servicii Turistice) care trebuia să funcționeze în subordinea FNGCIMM. Vreau să mulțumesc colegilor din Ministerul Turismului și a celor de la FNGCIMM pentru profesionalismul și implicarea realizării acestui Fond prin care se urmărea garantarea tuturor pachetelor de servicii turistice achiziționate de toți cetățenii României dar, din păcate, acest FNGPT nu se va mai realiza. De ce nu se va mai realiza? La această întrebare trebuie să ne răspundă Darius Vâlcov și Bogdan Trif-ministrul Turismului.
Totodată trebuie să menționez că nici până în acest moment, Directiva Europeană 2302/2015 (noua legislație europeană care garantează pachetele de servicii turistice achiziționate de persoanele fizice) nu a fost transpusă în legislația națională. Este obligatoriu ca această directivă să intre în vigoare de la 1 iulie 2018 (peste 8 zile), în toate statele UE, lucru care este aproape imposibil să se întâmple în România și incompetenții acestui guvern care trebuiau să se ocupe de această problemă (Andrușcă Dănuț-Ministrul Economiei și Trif Bogdan-Ministrul Turismului) vor duce România în infringement datorită neimplementării legislației europene în domeniul turismului.”, a scris acesta, pe pagina de Facebook.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday