Potrivit topului anual al miliardarilor întocmit de Forbes, capitala chineză a câștigat 33 de noi miliardari în 2020, ducând totalul la 100 de miliardari față de 99 de miliardari cât are New York, care a câștigat doar șapte noi miliardari în același interval de timp. Raportat la numărul de locuitori, tot New York (cu aproximativ 40% din populația Beijingului) deține prima poziție.

Cel mai bogat rezident din Beijing este Zhang Yiming, fondatorul companiei-mamă TikTok ByteDance, care valorează 35,6 miliarde de dolari, în timp ce în New York, fostul primar Michael Bloomberg este cel mai bogat locuitor, cu o valoare netă de 59 de miliarde de dolari.

În ultimul an, 210 noi miliardari din China și Hong Kong au intrat în topul celor mai bogați oameni din lume, mai mult decât oricare altă națiune.

Cinci orașe chineze se clasează printre cele 10 orașe cu cei mai mulți miliardari, inclusiv regiunea administrativă specială Hong Kong, aflată pe locul trei cu 80 de miliardari, Shenzhen pe locul cinci cu 68 și Shanghai pe locul șase cu 64. Singurul alt oraș din SUA care a ajuns pe listă este San Francisco, cu 48 de miliardari.

Business Insider notează că bogații au devenit și mai bogați anul trecut, în ciuda pandemiei și a recesiunii economice. La nivel global, 660 de oameni au devenit miliardari în 2020, însumând un total de 2.755 de miliardari la nivel mondial cu o avere totală de 13.100 de mii de miliarde, conform Forbes.

Pandemia COVID-19 a evidențiat decalajul dintre miliardarii lumii și restul populației. În SUA, averea miliardarilor a crescut cu 44% în timpul pandemiei, iar în aceeași perioadă de timp, 80 de milioane de americani și-au pierdut locurile de muncă și aproape 8 milioane au căzut pradă sărăciei.

Sursă: Forbes, Business Insider

Foto: Dreamstime / Sean Pavone

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday