Propunerea pentru carantinarea capitalei și orașelor Espoo, Vantaa, Kauniainen and Turku vine pe fondul nevoii de a reduce numărul de cazuri noi, dar și numărul celor internați în spitale, sistemul medical fiind sub presiune. Aceasta trebuie să fie supusă votului în Parlament, dar și evaluării de către comisia de drept constituțional.

Potrivit proiectului, locuitorii vor putea părăsi domiciliul doar pentru cumpărături sau deplasarea de la o proprietate la alta. Vor fi instituite amenzi pentru cei care nu respectă regulile. ”Acestea sunt acum orașele cu cele mai dificile situații epidemice, dar lista poate fi actualizată dacă situația se schimbă”, a declarat pentru Reuters Paivi Anttikoski, director de comunicare la biroul premierului.

La începutul acestei luni, guvernul a închis restaurantele și liceele din toată țara.  Pe 19 martie, Finlanda anunța că suspendă vaccinarea cu AstraZeneca, în ciuda faptului că autoritățile europene l-au catalogat drept sigur și eficient. Autoritățile precizau atunci că investighează cazurile a doi pacienți care au dezvoltat cheaguri de sânge. Ulterior, au anunțat că vor permite deocamdată vaccinarea cu serul doar celor de peste 65 de ani.

Țara a înregistrat 73.516 de cazuri de coronavirus și 811 decese, iar în prezent 295 de pacienți se află internați în spital cu COVID-19.

Sursa: Reuters.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday