România a avut a doua creștere a comerțului din Uniunea Europeană, în luna mai, fiind depășită doar de Ungaria. 

Volumul comerțului cu amănuntul a crescut cu 7,1% în luna mai a acestui an, comparativ cu perioada similară din 2017, conform datelor publicate de Eurostat.

Volumul comerțului cu amănuntul a crescut cu 1,4% anual, în zona euro, și cu 2,3% în Uniunea Europeană.

Volumul neschimbat al comerțului cu amănuntul din zona euro în luna mai 2018, comparativ cu luna aprilie 2018, se datorează creșterii cu 1,1% a volumului la “alimente, băuturi și tutun”, în timp ce în cazul produselor nealimentare s-a înregistrat o scădere de  1,0%, iar la combustibili cifrele nu s-au schimbat. În Uniunea Europeană, majorarea cu 0,3% a comerțului cu amănuntul se datorează creșterii cu 1,2% la produsel alimentare, băuturi și tutun și la combustibili auto cu 0,1%, în timp ce produsele nealimentare au scăzut cu 0,5%.

Dintre statele membre pentru care sunt disponibile date, cele mai mari creșteri ale volumului total al vânzărilor cu amănuntul au fost înregistrate, în luna mai, în Portugalia (+ 4,7%), Letonia (+ 3,4%) și Slovenia (+ 3,1%). Scăderi au fost înregistrate în Germania (-2,1%), Austria (-0,7%), precum și în Spania și Polonia (-0,1%).

Anual, cele mai mari creșteri au fost înregistrate în Ungaria (+ 7,7%), România (+ 7,1%) și Letonia (+ 6,9%). Cele mai mari scăderi au fost înregistrate în Malta (-1,8%), Luxemburg (-1,2%) și Spania (-0,4%).

Studiul aici.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday