Biroul european de statistică arată că în 2010 România avea cu 7% mai mulți angajați cu normă întreagă în funcții de cercetare, comparativ cu anul trecut. În toate celelalte țări UE numărul angajaților în domeniul cercetării a crescut, iar în Grecia și Ungaria s-a dublat.

La nivelul blocului comunitar, numărul cercetătorilor a crescut cu 40% până la 1,89 de milioane în 2020. Cei mai mulți dintre ei lucrau în sectorul întreprinderilor (55%), în învățământul superior (33%) și în sectorul guvernamental (11%).

Comparativ cu restul lumii, Eurostat mai arată că în ultimul deceniu, numărul oamenilor de știință s-a dublat în Turcia, Coreea de Sud și s-a triplat în China, care a ajuns să fie țara cu cel mai mare număr de cercetători, peste 2,11 milioane. În SUA, numărul a crescut cu o treime, până la 1,55 milioane. În Rusia, indicatorul a scăzut cu 9%, iar în Japonia s-a apreciat cu 4%.

Sursă: Eurostat.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday