Diferențele sunt foarte mari de la o țară la alta, cu procente semnificative (2-3%) din forța de muncă activă implicate în domeniul îngrijirii și educației copiilor în țările cu populație mai mică, în timp ce media Uniunii este de 1% din forța de muncă. 

Dintre țările mari, se remarcă Franța, cu 2,4% din totalul angajaților implicați în acest sector, în timp ce în Germania procentul este de doar 0,4%. Cel mai mare procent îl are Danemarca, o țară cu aproape șase milioane de locuitori, și un procent de 3,2% dintre angajați implicați în educație și îngrijirea copiilor. Procente de peste 2% mai au Suedia și Finlanda (țări recunoscute pentru sistemele de educație performante), iar dintre cele sud-europene, Portugalia și Malta.

Italia (0,2%) și România (0,3%) sunt pe ultimele locuri. Din Europa de Est, Ungaria are cel mai mare procent al angajaților implicați în domeniul asistenței sociale pentru copii.

În total, în Uniunea Europeană sunt două milioane de persoane (1% din angajați) care lucrează în domeniul asistenței sociale pentru copii, inclusiv în școli. Profesorii și personalul didactic, în număr de aproape 6 milioane în UE, nu sunt incluși în această statistică.

Sursa + foto: Eurostat

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday