Siegfried Mureșan susține, într-o postare pe Facebook, că premierul Dăncilă se întoarce la Bruxelles cu un bilanț rușinos.

Deputatul european face referire la îndepărtarea de zona euro, inflația și deficitul recor, legile antijustiție, absorbția scăzută a fondurilor europene și pregătirea slabă a președinției Uniunii Europene.

Au trecut aproape 5 luni de la precedenta vizită oficială la Bruxelles a prim-ministrului Dăncilă, din 20 – 21 februarie. În tot acest timp, șeful Guvernului a adunat un bilanț rușinos pentru orice lider european.
În primul rând, actualul prim-ministru a făcut o prioritate din a slăbi justiția pentru a-i face pe plac președintelui infractor al PSD, Liviu Dragnea.

Siegfried Mureșan spune, de asemenea, că Dăncilă sprijinit cererea de revocare a procurorului-șef al DNA de către ministrul Justiției, deși CSM  a avizat negativ procedura de demitere.

În cele aproape 6 luni de guvernare, rata inflației și deficitul bugetar au bătut record după record. Avem cea mai mare rată a inflației din Uniunea Europeană, de 5,4%, și asistăm la o creștere de aproape 4 ori a deficitului bugetar față de aceeași perioadă a anului anterior, de la 2,2 miliarde de lei, la 8,14 miliarde de lei. Totodată, indicele ROBOR, în baza căruia se calculează ratele la creditele ipotecare în lei, a ajuns la un nivel record al ultimilor patru ani, de 3,27%.”, a adăugat europarlamentarul. 

Viorica Dăncilă se află în vizită de lucru la Bruxelles, unde urmează să se întâlnească cu Jean-Claude Juncker.

Dăncilă se întoarce la Bruxelles cu un bilanț rușinos: inflație și deficit record, îndepărtarea de zona euro, absorbție…

Gepostet von Siegfried Muresan am Dienstag, 10. Juli 2018

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday