Mii de oameni protestează împotriva rasismului în marile orașe ale Europei.  Oamenii au ieșit în stradă în Marea Britanie, Italia, Spania, Belgia, Danemarca și Ungaria, relatează Euronews.

Marea Britanie. Duminică s-au adunat din nou mii de oameni la Londra, în faţa Ambasadei SUA. Alte manifestaţii au loc la Manchester, Nottingham şi Edinburgh.

Spania. Aproximativ trei mii de persoane s-au adunat în fața ambasadei SUA din Madrid repetând ultimele cuvinte ale americanului George Floyd, ucis pe 25 mai: „Nu pot respira” și scandând „Fără pace fără dreptate”. Protestatarii din Madrid au îngenuncheat și ei pe sol ridicându-și pumnii. Sute de persoane au demonstrat și la Barcelona.

Italia. La Roma, mii de tineri au îngenuncheat în tăcere cu pumnii ridicați timp de aproape nouă minute, simbolizând timpul în care Floyd a fost apăsat de un polițist cu genunchiul pe gât înainte de a muri.

O altă demonstrație a avut loc la Milano, în ciuda ploii torențiale și a vântului puternic.

Ungaria. La Budapesta au avut manifestații în fața ambasadei SUA.

Belgia. Aproximativ zece mii de persoane au protestat pașnic la Bruxelles.

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday