Compania Enel a devenit Furnizor de ultimă Instanță opțional (FUI opțional) pentru zonele de rețea Moldova, Oltenia, Muntenia Nord,  Transilvania Nord și Transilvania Sud.

Din comunicatul ANRE:

  „Desemnarea Enel Energie Muntenia S.A. va conduce la creșterea numărului de opțiuni pe care un client beneficiar de serviciu universal le va avea la încheierea  contractului de furnizare, pentru locurile de consum amplasate în cele 5 zone de rețea menționate, iar în calitatea sa de FUI opțional, compania va avea obligația să asigure furnizarea energiei electrice în regim de serviciu universal, în aceleași condiții de siguranță și calitate ca și FUI obligat și la un preț mai mic cu 0,3% față de cel al furnizorului obligat pentru zona de rețea respectivă.”

Tot în ședința de miercuri, ANRE a aprobat tariful mediu pentru serviciul de transport al energiei electrice, cu componentele aferente, tariful pentru serviciul de sistem și prețul reglementat pentru energia electrică reactivă, care vor fi practicate de Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice “Transelectrica” – S.A. pentru anul tarifar 1 iulie 2018 – 30 iunie 2019.”

ANRE subliniază că aplicarea noilor tarife nu va avea impact asupra prețurilor energiei electrice la clienții finali, inclusiv asupra prețurilor aplicate de furnizorii de ultimă instanță obligați clienților finali alimentați în regim de serviciu universal.”

Comunicatul integral aici.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday