„Sunt încrezător că vom avea funcționalitatea de bază pentru autonomia de nivel cinci completă anul acesta”, a spus Musk într-un mesaj înregistrat pentru o conferință din Shanghai. 

Autonomie de nivel cinci înseamnă că autovehiculul este capabil să se conducă singur, pe orice condiții meteo, fără a fi nevoie ca un șofer să atingă volanul.

De-a lungul timpului compania a trecut prin mai multe controverse privind autonomia mașinilor. În 2018, Tesla a susținut că nu funcția Autopilot a fost responsabilă pentru decesul unui șofer care deținea un Model X.

O serie de documente făcute publice anul trecut arătau că Administrația Națională pentru Siguranța Traficului Autostrăzilor din SUA a emis mai multe citații în care solicitau informații despre accidente care implică vehicule Tesla, notează Bloomberg.

Acțiunile Tesla au crescut cu până la 3,1% în urma anunțului. Viziunea lui Musk contrastează cu cea a Alphabet Inc., care a recunoscut recent că se va baza pe șoferi pentru mulți ani înainte pentru modelul Waymo. Cruise de la General Motors Co. a anunțat anul trecut că are în plan să dezvolte vehicule autonome, dar nu a oferit un orizont de timp pentru acest proiect.

Surse: Bloomberg

Sursă foto: Afif Kusuma/Unsplash