Remorcherele au fost trimise la nord de Portul Suez pentru a ajuta la operațiunea de împingere a vasului de 400 de metri lungime și 59 de metri lățime, dar este posibil ca acesta să rămână blocat timp de zile întregi. 

Nava Ever Given, înregistrată în Panama, a fost construită în 2018 de către o companie taiwaneză de transport și pornise din China către Rotterdam, cel mai scurt traseu maritim între Asia și Europa fiind prin canalul ce leagă Marea Roșie de Mediterană.

Compania constructoare Evergreen Marine suspectează că nava “a fost lovită de un vânt puternic, astfel încât direcția carenei a fost deviată.” Aceasta a eșuat și a rămas blocată de-a lungul canalului, oprind circulația altor vase comerciale. 

Dr. Sal Mercogliano, istoric marin din SUA, a declarat pentru BBC că un astfel de incident este rar, dar că ar putea avea “ramificații grave pentru comerțul global”. Dacă echipajele nu vor reuși să elibereze nava, vor fi nevoite să descarce marfa. De asemeni, ar putea dura zile întregi pentru a înlătura nisipul din zonele unde nava s-a împotmolit, au mai spus autoritățile. 

Sursă alternativă: BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday