Ecaterina Andronescu a declarat, într-o emisiune TV, că imaginile pe care le-a văzut vineri, în timpul violențelor dintre protestatari și forțele de ordine, la protestul Diasporei, au reprezentat principalul motiv pentru care i-a solicitat lui Liviu Dragnea „să facă un pas în spate și să se retragă din fruntea partidului”.

„Dreptul la proteste e dat de Constituție. Am fost foarte afectată după ziua de vineri. (…) Mă gândesc că PSD și-a asumat responsabilitatea guvernării. Din acest punct de vedere apelul meu a fost către membrii de partid – să încercăm să nu ducem partidul în derizoriu. Ducând un partid de guvernare în derizoriu, ducem și țara. De aceea am apelat la colegii de partid, nu am cerut plecarea partidului, partidul a câștigat prin alegeri și tot rin alegeri trebuie să se schimbe guvernarea, dacă este cazul.

Suntem la jumătatea guvernării și avem în față o responsabilitate uriașă – președinția UE din ianuarie. Trebuie să fim mai deschiși cu cei care ne-au votat.

(…)

Eu nu i-am cerut lucrul acesta pentru că îl urăsc pe Dragnea sau pentru că îmi este nesuferit, ci pentru că în acest moment trebuie salvată guvernarea țării. Am câștigat alegerile să guvernăm țara pentru toți românii.

Eu îmi reproșez mie, ca senator de București… poate trebuia să mă duc să vorbesc cu oamenii. Poate o să mă duc să corectez lucrul acesta, dar cred că era obligația celor de la Guvern să meargă să stea de vorbă cu oamenii, pentru că nedându-le atenție nu faci decât să agravezi starea.

(…)

Fără îndoială PSD-ul a avut guverne mult mai performante și cred că și acum PSD-ul poate face cel puțin trei guverne performante. E un strigăt de alarmă, dacă vreți, cu foarte multă îngrijorare din partea mea.

Eu nu am mai avut o comunicare cu Dragnea de la congresul partidului, din martie. O dezbatere în interiorul partidului este necesară, de acolo ar trebui să ieșim cu ce avem de făcut în continuare.

Mă aștept la posibilitatea ca PSD-ul să mă excludă din partid, este posibil și acest lucru. După 22 de ani de partid, nu vreau să atrag simpatia din cauza asta, mi-am asumat ceea ce am făcut. Mi se pare că să ai dreptul să vorbești este un lucru pe care îl are orice cetățean.

(…)

Doamna Dăncilă este într-o situația destul de delicată. Am avut față de domnia sa considerație pentru modul în care o cunoșteam. Probabil că este sub presiunea acestei responsabilități uriașe pe care o are ca premier. Cred că putem avea un premier mai bun.”, a spus senatorul PSD.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday