Liviu Dragnea a prezentat varianta finală a legii offshore și a anunțat că va fi votată luni în plenul Camerei Deputaților.

În varianta Camerei Deputaților, se reintroduce impozitul pe venituri suplimentare, una dintre prevederile care a nemulțumit companiile petroliere.

Producția de gaze din offshore este în scădere. Dependența față de ruși crește. Cu atât mai importat este ca din noua rezervă de gaze din Marea Neagră să se acopere acest necesar și să rămână și un plus pentru a sprijini economia românească.”, a declarat Liviu Dragnea. 

Statul român ar avea de beneficiat de pe urma reintroducerii impozitului pe venituri suplimentare și a redevențelor.

Statul român ar urma să încaseze 13,2 miliarde de dolari. La aceste sume, care reprezintă impozitul pe venituri suplimentare, se adaugă redevența, estimată la 230 milioane de dolari pe an. Înmulțit cu 20 de ani, înseamnă 4,6 miliarde dolari, adică un total încasat de staul de român de 17,8 miliarde de dolari”, a spus președintele Camerei Deputaților. 

Banii obținuți de stat vor merge către finanțarea proiectelor mari. „Fiecare metru cub de gaz extras din Marea Neagră se va duce într-o autostradă sau într-un alt mare proiect de infrastructură din România”, a adăugat Dragnea. 

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday