“Contopește pedepsele stabilite în prezenta cauză în sensul că aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 25 de ani închisoare la care adaugă un spor de o treime din celelalte pedepse stabilite, de 83 ani închisoare, pedeapsă ce va fi redusă conform art. 57 din Codul Penal, iar în final inculpatul Dincă Gheorghe va executa pedeapsa maximă de 30 (treizeci) ani închisoare în regim de detenție”, conform minutei ședinței de judecată. Decizia poate fi atacată cu apel. Dincă mai trebuie să plătească daune morale în valoare de 700 de mii de euro familiilor Alexandrei Măceșanu și Luizei Melencu, cele două fete răpite și ucise de acesta.

Sentința ar fi trebuit pronunțată încă din luna iunie, însă de atunci a fost amânată pentru “deliberări” de două ori, pentru 12 august și 9 septembrie. În urmă cu aproape trei ani, procurorii au dispus trimiterea în judecată a lui Gheorghe Dincăpentru săvârșirea unui număr de 8 infracțiuni (trafic de persoane, trafic de minori, viol – două infracțiuni, omor calificat – două infracțiuni și profanarea de cadavre sau morminte – două infracțiuni)”. Alături de acesta a mai fost trimis în judecată și condamnat la șapte ani de închisoare o altă persoană, Ștefan Risipițeanu, pentru săvârșirea infracțiunii de viol uneia dintre cele două fete răpite de Dincă.

Reamintim, în rechizitoriu, procurorii arătau că Gheorghe Dincă a determinat-o pe Luiza Melencu, la data de 14 aprilie 2019, ”să se urce voluntar în autoturismul său, pe locul din dreapta spate”, după ce a indus-o în eroare ”prin răpire și prin constrângere, manifestată prin violență fizică și verbală”. 

De asemenea, DIICOT mai indica că Gheorghe Dincă a procedat la fel în cazul Alexandrei Măceșanu, dispărută în data de 24 iulie 2019, pe care ”a recrutat-o prin inducere în eroare”, iar ulterior, ”prin răpire și constrângere, manifestată prin violență fizică și verbală”, s-a oferit să o transporte ”cu mașine proprie, la ocazie, spre liceul Mihai Viteazul din Caracal”. 

Conform rechizitoriului DIICOT, Gheorghe Dincă își transformare locuinţa din Caracal într-o adevărată închisoare, asupra căreia deţinea controlul absolut şi din care nimeni nu ar fi putut scăpa fără voia sa, fiind prevăzută cu geamuri astupate, o temniţă în beci. În dormitor își amenajase un pat de fier, sudat în perete şi prevăzut cu un lanţ metalic, folosit pentru imobilizarea victimelor.

Foto: Inquam / Bogdan Danescu

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday