Diaspora cere demisia primarului Gabriela Firea, demisia Guvernului și organizarea de alegeri anticipate, a declarat președintele Federației Românilor de Pretutindeni la RFI.

Federația Românilor de Pretutindeni a anunțat pe pagina oficială de Facebook  că Primăria a dat aviz negativ intenției diasporei de a organiza un miting pe 10 august, în Piața Victoriei.

Florin Tîra, reprezentat al Federației a declarat pentru RFI că protestul va avea loc oricum: După acest refuz al primăriei București, am renunțat să organizăm protestul prin Federația Românilor de Pretutindeni. Personal, voi veni să vizitez” Capitala, un scurt city break la București nu strică. Am văzut pe multe grupuri din diaspora (…) foarte mulți cunoscuți de-ai mei mi-au spus că au intenția de a vizita” Capitala (n.r. pe 10 august)”. Florin Țîra a mai spus că atracția turistică” principală va fi Piața Victoriei, despre care spune că se va umple pe 10 august, în condițiile în care sute de mii de români din diaspora vin în concediu în țară.

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday