Un diplomat american din Cuba a prezentat probleme de sănătate, în urma unui misterios „incident“.

Testele medicale au confirmat faptul că angajatul Ambasadei SUA a fost afectat de „incidente de sănătate“ în Cuba, a declarat joi Departamentul de Stat. Cazul ar fi al 25-lea. 

Diplomatul este unul dintre cei doi care au fost recent evacuați din Cuba după ce au raportat simptome. Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Heather Nauert, a declarat că celălalt lucrător este încă evaluat de medici. Înainte de ultimul incident, cel mai recent caz medical confirmat din Cuba a fost în august 2017, a declarat Nauert.

“Investigația este în curs”, a spus purtătorul de cuvânt.

Printre simptomele pe care le prezintă pacienții afectați în Cuba sunt leziuni cerebrale ușor traumatice, cunoscute și sub numele de contuzii. Un alt diplomat american din China a prezentat probleme de sănătate de acest fel.

Statele Unite au declarat că incidentele din Cuba au început la sfârșitul anului 2016. Departamentul de Stat le numește “atacuri specifice”, dar nu a spus ce le-a provocat sau cine a fost în spatele lor. Cuba a negat vehement implicarea în aceste cazuri. Speculațiile inițiale s-au axat pe un tip de atac sonic, datorită sunetelor ciudate audiate de cei afectați, dar un raport intermediar al FBI din ianuarie nu a găsit nicio dovadă că undele sonore ar fi putut cauza daunele, a raportat The Associated Press.

 

 

https://apnews.com/b0f9488861f5406cbad406bd7b3b28bd

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday