Dan Barna, copreședintele USR PLUS, a avut o întâlnire la Palatul Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis. Liderii USR PLUS au fost invitați la o discuție pe tema crizei guvernamentale, însă Dacian Cioloș e în Franța, la o reuniune a grupului Renew Europe, și nu a putut participa la întâlnirea cu șeful statului.

Liderul USR PLUS a declarat la finalul întrevederii că președintele nu a prezentat nicio soluție pentru deblocarea crizei politice. Din păcate a fost o întâlnire formală, în care am trecut în revistă istoricul acestei crize și am exprimat opinia USR-PLUS conform căreia este nevoie de un premier nou pentru continuarea coaliției”, a spus Barna.  

Principalele declarații ale lui Dan Barna:

  • Știu că foarte mulți sperați ca această întâlnire să vină cu o soluție. Din păcate a fost o întâlnire formală, în care am trecut în revistă istoricul acestei crize și mi-am exprimat opinia USR-PLUS conform căreia că este nevoie de un premier nou pentru continuarea coaliției.
  • Nu s-a prezentat o soluție, nu s-au analizat scenarii. Noua majoritate Cîțu-Ciolacu blochează dreptul la moțiune, un drept despre care CCR a spus că este un drept constituțional. Este o majoritate care ucide prin fiecare neprezentare la Biroul Permanent statul de drept din România. 
  • Am dat curs firesc invitației, speram că-și va exercita rolul de arbitru, dar nu au fost prezentate soluții.
  • Acest Cabinet Cîțu a expirat. Florin Cîțu trebuie să plece. Nu are competența pentru a conduce coaliția. Nu ne jucăm cu demisiile, nu facem bambilici cu retragerea demisiilor. Așteptăm ca demisiile să fie procesate. 
  • Da, există foarte mult loc pentru negocieri după demisia lui Florin Cîțu. Dacă premierul face un pas înapoi și își dă demisia, suntem înapoi la guvernare. Coaliția poate continua cu un nou premier. Un pas în spate poate repara această criză. Este un gest de onoare, iar coaliția poate numi un nou premier.

Cei șase miniștri USR PLUS și-au depus demisiile la Secretariatul General al Guvernului în această dimineață.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday