UPDATE: Juventus Torino confirmă transferul și suma de 100 de milioane de euro, ce va fi plătită în două tranșe, potrivit comunicatului oficial postat pe site-ul clubului de fotbal.

Cotidianul Marca susține că suma de transfer va fi de aproximativ 105 milioane de euro. 

Echipa spaniolă a confirmat despărțirea de Ronaldo printr-un comunicat postat pe site-ul oficial.

„Real Madrid comunică faptul că, în răspuns la cererea expresă a lui Cristiano Ronaldo, a fost de acord cu transferul acestuia la Juventus Torino. Real Madrid vrea să-i mulțumească pe această cale unui jucător care a demonstrat de mai multe ori că este cel mai bun din lume și care a marcat una dintre cele mai strălucite perioade din istoria clubului. Pe lângă trofeele câștigate în cei 9 ani petrecuți la Real Madrid, Cristiano Ronaldo a fost un exemplu de dedicație, responsabilitate și talent.”

Cristiano Ronaldo s-a transferat la Real Madrid în 2009, pentru 94 de milioane de euro. Este golgheterul all-time al echipei spaniole, pentru care a înscris 451 de goluri în toate competițiile. A câștigat de patru ori Liga Campionilor cu ibericii și o dată cu Manchester United, unde a evoluat între 2003 și 2009. A câștigat de cinci ori Balonul de Aur, iar în 2016 a ieșit campion european cu naționala Portugaliei.

Cristiano Ronaldo și-a luat rămas bun de la fanii echipei spaniole printr-o scrisoare publicată pe site-ul echipei spaniole. Ronaldo susține că anii petrecuți la Real Madrid au fost cei mai fericiți din viața sa, însă admite că este timpul pentru o schimbare:

„Acești ani la Real Madrid și în acest oraș au fost probabil cei mai fericiți din viața mea. 
 
Am numai sentimente de recunoștință pentru acest club și pentru acest oraș. Le mulțumesc tuturor pentru dragostea și afecțiunea primite.
 
Cu toate acestea, cred că a sosit momentul să deschid o nouă etapă în viața mea, de aceea i-am cerut clubului să accepte solicitarea mea de transfer.”

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday