Comisarul european a mai declarat că rămâne la latitudinea autorităților din România să decidă dacă vor face o solicitare în acest sens Comisiei Europene.

,,Reiterez disponibilitatea mea și a serviciilor DG REGIO de a finanța prin fonduri europene studiul de fezabilitate și etapizarea construcției autostrăzii Târgu Mureş-Iaşi-Ungheni. Aceasta poate fi eligibilă pentru cofinanţare din Fondurile structurale şi de investiţii europene, având în vedere faptul că face parte din reţeaua TEN-T de bază, fiind inclusă totodată și în Master Planul General de Transport. Rămâne la latitudinea autorităţilor române dacă doresc să facă o solicitare în acest sens Comisiei Europene”, a transmis Corina Crețu într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook.

Amintim că miercuri Parlamentul a adoptat Legea privind construcția Autostrăzii Iași-Târgu Mureș. Legea prevede că autostrada va fi construită în maximum patru ani de la intrarea în vigoare.

Corina Crețu a transmis mai multe mesaje critice la adresa autorităților din România. Comisarul european a spus de mai multe ori că este nemulțumită de ritmul lent în care se derulează proiectele, că se fac ,,eforturi supraomenești” pentru a se evita dezangajările de fonduri și că nu mai acceptă insultele din partea Guvernului Dăncilă. De asemenea, o altă discuție în contradictoriu privind realizarea spitalelor regionale a avut loc cu Darius Vâlcov. Acesta a criticat ideea de construire prin fonduri UE, spunând că România ar trebui să opteze pentru parteneriat public-privat.