Comisarul European transmite că în luna mai a anului 2018 Comisia Europeană a trimis Parlamentului European și Consiliului (ca și co-legislatori) ,,o formulă ambițioasă și flexibilă, în care politica de coeziune are cea mai mare alocare, de 373 miliarde de euro pentru perioada post 2020”.

Potrivit Corinei Crețu, România, Bulgaria, Grecia, Spania, Italia și Finlanda vor avea alocări mai mari față de actuală perioadă de programare.

,,Sper din tot sufletul să se ajungă la un Acord asupra Cadrului Financiar Multi Anual 2021-2027 pe perioada Președinției Romane a Consiliului UE, în propunerea Comisiei România având prevăzută o alocare pentru politica de coeziune (deci, fără agricultură) de aproape 31 miliarde de euro (în prețuri curente – adică luând în considerare inflația), ceea ce înseamnă cu 8% mai mult față de perioada 2014-2020.

Deci, cu toții speram ca Bugetul să fie adoptat pe perioada Președinției Romane, astfel încât banii din acest Buget să poată fi folosiți de către statele membre încă de la 1 ianuarie 2021, pentru proiecte de calitate, care să utilizeze eficient fondurile europene, în scopul reducerii decalajelor și inegalităților pe continentul european și îmbunătățirii calității vieții oamenilor”, a precizat comisarul.

Corina Crețu mai spune că Comisia își dorește demararea rapidă a negocierilor cu Consiliul și Parlamentul European și precizează că sunt unele divergențe între statele membre asupra unor aspecte din buget: ,,Este imperios necesar să se ajungă la un acord asupra acestuia înaintea alegerilor europarlamentare, pentru a evita întârzierile în implementarea proiectelor, întârzieri care vor afecta sute de mii de proiecte ( sociale, de transport, sănătate, cercetare, eficiență energetică, agenda digitală, etc) din toate statele membre”.

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday