Coreea de Nord va anula mitingul anual „împotriva imperialismului american”, în contextul detensionării relațiilor cu Statele Unite, ca urmare a întrevederii dintre liderul nord-coreean Kim Jong-un și Donald Trump, scrie The Guardian.

Mitingul, care marchează de obicei începutul unei luni de evenimente care comemorează războiul coreean din anul 1950, a avut loc de ani de zile, iar anul trecut a atras 100.000 de oameni în Phenian. Oficialii nord-coreeni nu au specificat care este motivul pentru anularea acestuia.

În trecut, mitingul a permis Coreei de Nord să comunice mesajul său politic lumii, care s-a concentrat pe nemulțumiri asupra politicii SUA în regiune. Participanții la acest miting aduceau cu ei bannere care conțineau mesaje de propagandă în care SUA erau atacate, iar autoritățile puneau în circulație, în perioada mitingului, timbre cu imagini care ilustrau distrugerea Statelor Unite ale Americii.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday